Kandidaat-Notaris Real Estate

Vacature gesloten

Kandidaat-Notaris Real Estate

Greenberg Traurig Amsterdam

Wat is vereist?

 • Afgeronde wo-master Notarieel Recht
 • 3-6 jaar relevante werkervaring
 • Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken
 • Kunnen werken met Microsoft Office
 • Cliëntgericht, betrokken, secuur en analytisch sterk
 • Ondernemend, geïnteresseerd en commercieel ingesteld
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift

Wat krijg je?

 • €5.300 - €8.100 bruto p/m (afhankelijk van kennis en ervaring)
 • Genereuze performance bonusregeling
 • 40-urige werkweek
 • 25 vakantiedagen
 • Interne opleidingsmogelijkheden (GTQ) met (non-)legal trainingen
 • NS Business Card of leasefiets t.w.v. €3.000
 • 20% korting op alle sportscholen die zijn aangesloten bij Urban Gym Group
 • Dagelijks een gratis gezonde lunch
 • iPhone en laptop

Wat doe je?

 • 50% Meetings met cliënten en collega's
 • 20% Documentatie en adviezen uitwerken
 • 10% Administratie verwerken
 • 10% Mails lezen en beantwoorden
 • 10% Business development activiteiten

Stel direct een vraag

Vacature

Als Kandidaat-Notaris Real Estate ben je verantwoordelijk voor het leveren van hoogwaardig juridisch advies aan onze cliënten, die zich voornamelijk bevinden in de internationale vastgoedsector. Je brengt minimaal 3-6 jaar ervaring mee in de vastgoedpraktijk, waarbij je aantoonbare expertise hebt opgebouwd in het opstellen van notariële akten en andere juridische documenten. Je bent toe aan een nieuwe uitdaging waarbij je meer verantwoordelijkheid krijgt in dossiers, directe klantrelaties en onderhandelingen.

Wij zoeken een kandidaat-notaris die zich onderscheidt door een secure en systematische werkinstelling, initiatiefrijkheid en pragmatisme. Je begrijpt dat het behalen van commerciële doelen van onze cliënten voorop staat en dat juridische belangen hierin een essentiële rol spelen. Je hebt de vaardigheden om dit te positioneren binnen de dynamiek van het proces.

Je bent onderdeel van de Real Estate groep, zowel in Nederland als mondiaal één van de grootste praktijkgroepen van Greenberg Traurig. De Real Estate groep bestaat uit een geïntegreerde groep Real Estate specialisten die het complete spectrum van de commerciële Real Estate praktijk bedienen, waaronder Transacties, Notariaat, Financiering, Projectontwikkeling, Omgevingsrecht en Projects. Naast Transacties en Projecten houdt de Real Estate groep zich ook bezig met juridische procedures over publiek- en privaatrechtelijke Real Estate gerelateerde aspecten.

Heb je interesse om samen met (internationale) collega’s en cliënten te werken aan hoogwaardig juridisch advies en je graag van A-Z betrokken bent bij een zaak, dan is dit de baan voor jou.

Werkweek

Kandidaat-Notaris Real Estate
Kandidaat-Notaris Real Estate

Op een leuke werkdag vlieg je naar één van de andere Greenberg Traurig kantoren om te overleggen met collega’s en je netwerk verder uit te breiden.

Op een minder leuke werkdag heb je veel ongelezen mails met belangrijke deadlines. Je hebt weinig tijd om hieraan te werken omdat je constant wordt onderbroken door collega’s met vragen.

 • 07:00
 • 08:00
 • 09:00
 • 10:00
 • 11:00
 • 12:00
 • 13:00
 • 14:00
 • 15:00
 • 16:00
 • 17:00
 • 18:00
 • 19:00
 • 20:00

Voorbeeld uit de praktijk

Via ons internationale netwerk worden we benaderd door een cliënt die interesse heeft in de verwerving van een aanzienlijke Nederlandse vastgoedportefeuille. Hoe ga je te werk?

Het eerste contact met de cliënt loopt via de verantwoordelijke partner. Die betrekt als snel een breder team met de benodigde expertise om de wensen en doelstellingen van de cliënt goed in kaart te brengen en de juiste vragen te stellen. Grotere transacties zijn dikwijls meer complex: zo zien we regelmatig dat het vastgoed de driver is van de transactie, maar besloten wordt de aandelen in een (soms buitenlandse) vennootschap te verwerven.

Na het uitonderhandelen van de letter of intent begint het due diligence onderzoek, waarbij diverse disciplines van kantoor betrokken zijn. Binnen dit team neem jij het title due diligence voor jouw rekening en soms ook de aansturing van het bredere due diligence team. De uitkomst van jouw onderzoek bespreek je met de partner en deel je vervolgens met het team, zodat deze bevindingen kunnen worden meegenomen bij het uitonderhandelen van de koopovereenkomst.

Bij de gesprekken over de koopovereenkomst blijf je betrokken en ben je soms in de lead. Met oog voor de verschillende belangen van de betrokken partijen zet je je in om te komen tot een succesvol onderhandelingsresultaat: dikwijls een intensief traject met de nodige mark-ups, onderhandelingen en meetings. Vervolgens zorg je in samenwerking met de betrokken advocaten (en die van de wederpartij) voor het opstellen van de notary letter, akten en verdere documenten voor de closing. Daarbij zorg je er ook voor dat het proces rondom de closing goed en efficiënt wordt gemanaged, zodat alles op tijd en volgens plan verloopt. Als het even kan komen de diverse partijen naar ons kantoor om de succesvolle afronding van de transactie te vieren met een glas champagne.

Groeipad

Greenberg Traurig biedt een combinatie aan van ‘on the job’ leren en het volgen van beroepsopleidingen. Ook beschikt GT intern over het aanvullende opleidingsprogramma 'GTQ' met daarin aandacht voor juridisch-inhoudelijke alsmede andere vaardigheden.

Kandidaat-Notaris Real Estate

Werken bij Greenberg Traurig

Greenberg Traurig, LLP (GT) is een advocatenkantoor dat opgericht is in 1967 in de Verenigde Staten en dat inmiddels gevestigd is in veertien landen over de hele wereld. In 2003 opende GT een advocatenkantoor in Amsterdam, waar ruim honderd professionals in dienst zijn, waaronder meer dan zestig advocaten, fiscalisten en (kandidaat-)notarissen. GT Amsterdam is gespecialiseerd in verschillende vakgebieden, zoals Real Estate, M&A, Litigation, Tax, Labor & Employment, Finance & Restructuring, Administrative Law, EU & Competition en Intellectual Property. Sinds 2022 is GT gevestigd in Valley: een iconisch, multifunctioneel en natuurlijk ingericht complex aan de Zuidas.

Bij GT staan samenwerking en dienstverlening centraal en wordt er gestreefd naar het bieden van kwalitatief hoogstaand juridisch advies. Om dit te bereiken, gaan medewerkers van GT actief in gesprek met cliënten en zetten zij hun kennis en kunde in, zonder daarbij te veel in vaktaal te praten. Of het nu een associate, partner of iemand van de business staff is: bij GT is iedereen gelijk en wordt er altijd samen toegewerkt naar een goed eindresultaat.

 • Kantoor in Amsterdam
 • Actief in 14 landen, verdeeld over 47 kantoren (34 kantoren in de VS, 4 in Azië, 1 in Latijns-Amerika, 3 in het Midden-Oosten en 5 in Europa)
 • 100 medewerkers in Nederland
 • 2750 Advocaten wereldwijd
 • 50% / 50%

Collega's

Wiep Foeken (22) - Campus Recruiter / HR Assistant

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Hiervoor heb ik meerdere banen gehad als juridisch secretaresse en sales assistant in kledingwinkels. Greenberg Traurig gaf mij de uitdaging het beste van deze banen te combineren: op zoek gaan naar de beste student-stagiaires voor een advocatenkantoor.

Wat was je vorige baan?
Sales assistant - LaDress

Wat doe je in je vrije tijd?
Koffie drinken, padellen en shoppen voor vriendinnen

Krisje Ypes (27) - Compliance specialist

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging maar was een beetje bezorgd dat ik misschien niets zou vinden dat net zo leuk was als mijn huidige kantoor. Toen ik mijn eerste gesprek bij Greenberg Traurig had, was ik meteen enthousiast. De gesprekken voelde ontzettend goed en de sfeer op het kantoor was fijn, dat gaf me meteen een goed gevoel.

Wat was je vorige baan?
Juridisch secretaresse

Wat doe je in je vrije tijd?
Sporten (hockey en lesjes in de sportschool) en afspreken met vrienden & vriendinnen!

Herald Jongen (62) - Co-Managing Partner

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben bij GT gaan werken omdat de ondernemingszin, vrijheid en ongedwongen sfeer en cultuur mij erg aanspreken. En de ambitie om in Amsterdam fors te groeien, vanuit een wereldwijd kantoor. We werken hier met een wereldwijd wetboek als het ware. Dat is waar onze clienten behoefte aan hebben.

Wat was je vorige baan?
Advocaat en partner

Wat doe je in je vrije tijd?
Uit eten

Monisha Sardjoe (31) - Senior Associate Litigation

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
In de eindfase van mijn studie ben ik als werkstudent aan de slag gegaan bij GT en ik zit na meer dan zes jaar nog steeds goed op mijn plek! Wat mij destijds aansprak was "the full package" dat GT aanbiedt: inhoudelijk interessante en uitdagende zaken, een groot internationaal netwerk en een gezellig, ondernemend kantoor waar iedereen elkaar kent.

Wat was je vorige baan?
Tijdens mijn studie was ik buitengriffier bij het gerechtshof in Den Haag, maar dit is mijn eerste fulltime baan.

Wat doe je in je vrije tijd?
Afspreken met vrienden en familie, reizen, lezen, sporten (hardlopen en sporten ontdekken via One-Fit).

Rutger Sterk (34) - Local Partner M&A

Waarom ben je bij dit bedrijf gaan werken?
Ik ben in contact gekomen met GT bij een kantoorbezoek tijdens mijn studiejaar in de Verenigde Staten. Toen bleek dat GT ook een vestiging had in Amsterdam met een groeiende M&A-praktijk, sprak mij dat aan. Het middelgrote, maar toch internationale karakter hebben geleid tot mijn keuze voor GT. De mensen, het ondernemerschap en de kansen die je worden geboden hebben ervoor gezorgd dat ik ben gebleven.

Wat was je vorige baan?
Legal Department bij een Nederlandse zakenbank.

Wat doe je in je vrije tijd?
Restaurants, hardlopen, reizen.

Sollicitatieproces

Kennismaking met HR en een Senior Medewerker/Local Partner
Assessment
Tweede gesprek met twee Partners
Slotgesprek met Managing Partner
Arbeidsvoorwaardengesprek met HR inclusief aanbod

Interessante baan?